İLÇEMİZDE 53. KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan ve hafta boyunca devam eden Kütüphane Haftası İlçemizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün bu yıl 7.sini çektiği “Sıradışı Okurlar Belgeselinde” Kozlu İlçe Halk Kütüphanesi üyelerinden olan Kadriye BİLGİLİ de yer aldı. Belgeselde okuma alışkanlığını kendi kendine kazanmış, okumanın önünde mazeret olmadığını kanıtlayan ve bu yönleriyle topluma örnek oluşturan okurlar konu alınıyor. Sıradışı Okurlara ödülleri Milli Kütüphane’de düzenlenen 53. Kütüphane Haftası Ana Etkinlik Programı’nda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından verildi.
Kozlu İlçe Halk Kütüphanesinin 29 Mart Çarşamba günü düzenlediği imza günü ve söyleşi etkinliği çocuk kitapları yazarı Süleyman BULUT ile gerçekleştirildi. BAKKA Konferans Salonu ve Kozlu Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirilen programa çok sayıda öğrenci katıldı.
Kozlu İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen ödül törenine Kaymakamımız Ahmet KARAKAYA, Kozlu Belediye Başkanımız Kerim YILMAZ, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür UYAR, İlçe Emniyet Müdürü Bülent KAPLAN, kurum amirleri ve ödül alacak okuyucular ile aileleri katıldı. Sıradışı Okurlar Belgeseli’nin izlenmesinin ardından okuyuculara ödülleri verildi. Çocuk kitaplarından oluşan kitap sergisi gezildikten sonra konuklara ikramda bulunuldu.