10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASINI KUTLARIM

Kozlu Belediye Başkanımız sn.Ali BEKTAŞ 10-16 Mayıs arası kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı; " Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engellilerimizin, sorunlarının çözümü,haklı beklentilerinin,üretken ve katılımcı bir yaşam sürmeleri amacıyla gereksinimlerinin karşılanması noktasında Devletimizin yanı sıra, toplumumuza da önemli görevler düşmektedir.Birey olarak,özürlü vatandaşlarımızı toplumdan dışlamak yerine, onlara yardımcı olmak,her zaman ihtiyaç duydukları sevgi ve şefkati göstermek ve herhangi bir eksiklik hissetmeden yaşamlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden olmalıdır.Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümlerin,insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden olduğu unutulmamalıdır.Engelli vatandaşlarımız da güçleri oranında,sahip oldukları değerlerle yapabileceklerinin en iyisini her koşulda yapabilmeli,yaşama sevincini kaybetmemeli ve hayata dört elle sarılmalıdırlar.

Buna örnek olarak tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete,eğitimden çalışma hayatına kısacası her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele gerçekten takdire şayandır.Sosyal devlet anlayışı gereği,hükümetimiz;engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak amacıyla birçok alanda önemli faaliyetlere imza atarken,yerelde de bizler; 'Gönül Belediyeciliği' ilkesiyle onlara her alanda erişilebilir bir yaşam sunmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.İnanıyoruz ki,huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu,engelli kardeşlerimizi toplumun ayrılmaz birer parçası olarak görmekten geçiyor.

Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ediyor,tüm engelli kardeşlerime ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyor,10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyorum."

Ali BEKTAŞ
KOZLU BELEDİYE BAŞKANI